Laurens De Plus na zeven maanden afwezigheid weer wielrenner: “De Waalse klassiekers zijn mijn doel”

 ©  BELGA

Weinig verrassingen op de deelnemerslijst van het BK wielrennen. Het ‘forfait’ van Wout van Aert en Victor Campenaerts was al langer bekend. Wel van de partij: Laurens De Plus, na een afwezigheid van zeven maanden.

“Ik sta hier zonder ambitie aan de start”, meldde de renner van Jumbo-Visma voor de start. “Ik wil puur het gevoel terugvinden. In laatste instantie ging het goed op training, dus daarom besliste ik om mee te doen. Hierna is het doel om de Waalse klassiekers te halen.” Die klassiekers starten al op 30 september met de Waalse Pijl.

De Plus aan de start van het BK, dinsdagochtend. 

Tweede wedstrijd van het seizoen

De Plus reed dit seizoen nog maar één wedstrijd. Op 23 februari stond hij aan de start van de eerste etappe van de UAE Tour. Daags nadien startte hij niet meer als gevolg van maagproblemen. Tijdens de lockdown kreeg De Plus bovendien last een heupontsteking. De Ninovieter zou normaal de Tour rijden, maar werd in juni uit de selectie gehaald wegens ‘aanhoudende fysieke problemen’. Ook Tirreno-Adriatico en de Ronde van Italië werden intussen geschrapt. Of zijn nakende, nog niet bevestigde transfer naar Team Ineos hierin een rol heeft gespeeld, wordt door Jumbo-Visma ontkend.(gvdl)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt