Theo Francken (N-VA) over George-Louis Bouchez (MR): “Hij is in zekere zin Trumpiaans”

De Vivaldi-coalitie is nog niet in de plooi gevallen, en dat verbaast Theo Francken niet. “George-Louis Bouchez zal niet wijken van zijn standpunt, hij is in zekere zin Trumpiaans”, zei hij maandagavond in ‘Gert late night’.

Theo Francken zou zichzelf geen fan noemen van George-Louis Bouchez, maar hij kent hem wel goed. Dat de Vivaldi-coalitie dan toch niet helemaal rond is, verbaast Francken daarom niet. “Ik denk dat George-Louis Bouchez zichzelf was”, zegt hij maandagavond op de boot van Gert Verhulst en James Cooke. “De meeste partijen dachten dat er iets afgeklopt was, en hij was daar niet van overtuigd. En dan heeft hij dat ook gezegd.”

Bouchez heeft volgens Francken wat weg van Donald Trump. “Dat is iemand die niet wijkt. Hij heeft een langetermijnsvisie, en hij heeft veel over om zijn doel te bereiken. Ik ben het met veel dingen niet eens, maar hij zal de komende jaren zeker bij zijn standpunt blijven. Hij zal zeker zijn mening blijven verkondigen, zo een stoorzender blijven én zich dat ook niet aantrekken. In zekere zin is hij Trumpiaans in hoe hij de zaken benadert. Ik denk dat dat in Wallonië wel een shock geeft, maar daarom zal het niet slecht vallen bij de mensen. Hij kan hier zelfs electoraal voordeel uithalen.”

LEES OOK. Bart De Wever (N-VA) in Gert Late Night: “We maken ze kapot vanuit de oppositie”

Nog volgens Francken is er in ons land een historisch akkoord nodig tussen enerzijds de PS, dominante partij in Wallonië, en N-VA, grootste kracht in Vlaanderen. “Dat akkoord moet er komen om dit land opnieuw richting te geven. Op dit moment doet iedereen maar wat.”  (evdg)

LEES OOK