Na maanden van politiek gewoel heeft Verviers een nieuwe burgemeester

Jean-François Istasse legt de eed af. 

Jean-François Istasse legt de eed af. ©  BELGA

Bron: BELGA

In Verviers is maandag een nieuwe coalitie geïnstalleerd. Na maanden van politiek getouwtrek hebben de gemeenteraadsleden van de Luikse stad een nieuwe bewindsploeg onder leiding van Jean-François Istasse (PS) in het zadel gehesen. Muriel Targnion is burgemeester af.

De nieuwe meerderheid van PS, MR, CDH en de lokale lijst Nouveau Verviers schaarde zich maandagavond achter een motie van wantrouwen tegen het schepencollege en individuele moties van wantrouwen tegen Targnion (die uit de PS is gezet), OCMW-voorzitter Hassan Aydin (PS) en derde schepen Sophie Lambert (PS).

Lambert en Aydin werden meteen heropgevist. De individuele moties tegen hen vormden slechts onderdeel van een juridisch manoeuvre om Istasse als nieuwe burgemeester te benoemen. Targnion kondigde prompt aan dat ze naar de Raad van State stapt. Oppositiepartij Ecolo gaat dan weer klacht indienen bij Waals minister van Lokale Besturen Pierre-Yves Dermagne (PS).

Verviers verzeilde in een politieke impasse als gevolg van een aanslepende ruzie tussen Targnion en de OCMW-voorzitter. Targnion werd daarbij uit PS gezet.

Burgemeester-af Muriel Targnion. 

Burgemeester-af Muriel Targnion. ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws