Veganistisch broodje in ‘Familie’ zet kwaad bloed bij Boerenbond

Bron © De Morgen

Het personage Zjef is veganist Foto: Familie

De Boerenbond is misnoegd dat de soap Familie, een veganistisch broodje serveerde. De aflevering werd gemaakt in samenwerking met Gaia. Noch Gaia, noch VTM ziet het probleem, schrijft De Morgen.

Je zou denken dat na al die moorden, ontvoeringen en verkrachtingen in Familie alle mogelijke controverses al aangesneden werden. Toch niet, zo blijkt. De Boerenbond is namelijk ontzet over een veganistisch broodje dat geserveerd werd met een antivleesboodschap, uitgedragen door het veganistisch personage Zjef.

Zjef benadrukt in de aflevering hoe veganisme tal van voordelen oplevert voor mens en dier. Op het einde van de aflevering wordt duidelijk dat ook de aflevering tot stand kwam in samenwerking met Gaia.

Die zien het probleem niet. “De boodschap die gegeven wordt is weinig schokkend”, zegt Gaia-directeur Ann De Greef aan De Morgen. “Ook VLAM (het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, nvdr.) brengt geregeld reclames op tv om mensen aan te zetten meer vlees en zuivel te consumeren, maar dan met overheidsgeld. Wij maken van dezelfde mogelijkheden gebruik.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Gaia opduikt. Zo werd er eerder al Faux Gras geserveerd aan de feestdis van de familie Van den Bossche.

LEES OOK. Annie ‘de bomma’ Geeraerts (94) amper te zien in ‘Familie’: “Sinds de lockdown nog geen enkele draaidag gehad” (+)

AANGERADEN