Juventus verwelkomt spits Alvaro Morata terug in Turijn

 

 ©  REUTERS

Alvaro Morata zet zijn loopbaan verder bij Juventus. De club uit Turijn plaatste maandagavond foto’s op zijn site van de Spaanse aanvaller, met als bijschrift “Alvaro Morata is terug in de stad”. Op dit moment legt hij medische testen af bij de Italiaanse landskampioen. Morata was het voorbije anderhalf seizoen actief bij Atlético Madrid.

jmg, vtvnBron: BELGA

De 27-jarige Morata speelde als tiener al even voor los Colchoneros maar vervolledigde nadien zijn jeugdopleiding bij Getafe en rivaal Real Madrid. Hij voetbalde twee periodes voor de hoofdmacht van Real Madrid (2010-2014 en 2016-2017). Tussendoor was hij al aan de slag bij Juventus (2014-2016). In 2017 verkaste hij naar Chelsea. De ploeg uit Londen leende hem begin 2019 weer uit aan Atlético, dat hem nadien overnam.

Bij Juventus zal Morata samenwerken met coach Andrea Pirlo, zijn ploegmaat tijdens zijn vorige passage in Turijn. De Spanjaard moet de vervanger worden van Gonzalo Higuain, die naar Miami in de Major League Soccer (MLS) trok. Morata zou voor één seizoen (en 10 miljoen euro) gehuurd worden, met een optie voor nog een extra jaar. Er zou ook een aankooptie zijn van 45 miljoen euro of 35 miljoen euro als Morata twee seizoenen gehuurd wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws