Sloveense tandem Pogacar-Roglic gaat op zoek naar WK-goud in Imola

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Slovenië rekent op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola op Tadej Pogacar (UAE Emirates) en Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die in de voorbije Ronde van Frankrijk hoge ogen gooiden met een eerste en tweede plaats.

Beide klimmers horen bij de favorieten voor de wegrit, een tocht van 258,2 km die zondag op de planning staat. Ze krijgen de steun van Janez Brajkovic (Adria Mobil), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), Domen Novak (Bahrain - McLaren), Luka Pibernik (Bahrain - McLaren), Jan Polanc (UAE Emirates) en Jan Tratnik (Bahrain - McLaren). Tratnik is ook aan zet in de tijdrit.

De pas 22-jarige Pogacar liet eerder al weten uit te kijken naar de WK-koers. “Ik ken het parcours nog niet maar naar wat ik vernomen heb is het heel zwaar”, aldus de Sloveen. “Van zo’n parcours hou ik. Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd. Ik hoop op het beste en we zullen waarschijnlijk een sterk Sloveens blok hebben. We zullen zien welke kansen er liggen.”

Sloveense tandem Pogacar-Roglic gaat op zoek naar WK-goud in Imola
Foto: BELGA

Chris Hamilton en Nick Schultz sluiten bij Australische selectie in Imola aan

De Australische wielerbond heeft dinsdag laten weten dat Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) en Jack Haig (Mitchelton-Scott) niet zullen deelnemen aan het WK op weg, dat zondag op de planning staat in het Italiaanse Imola. Chris Hamilton (Team Sunweb) en Nick Schultz (Mitchelton-Scott) zijn hun vervangers.

Chris Hamilton (25) en Nick Schultz (26) zullen kopman Richie Porte (Trek-Segafredo) moeten bijstaan. De 35-jarige routinier was aan zet in de Tour de France, waar hij met een derde stek zijn beste resultaat uit zijn loopbaan neerzette. De Australische selectie bestaat verder uit Simon Clarke (EF Pro Cycling), Luke Durbridge (Mitchelton-Scott), Jai Hindley (Team Sunweb), Damien Howson (Mitchelton-Scott) en Michael Matthews (Team Sunweb).

Grootste medaillehoop voor de Australiërs is Rohan Dennis (Ineos Grenadiers) in de tijdrit. De tweevoudige titelverdediger maakt jacht op een hattrick.

Door jmg
AANGERADEN