Man (47) die uit brandende flat werd gehaald, is ontwaakt uit coma

Foto: fvv

Gent -

Een man (47) die vorige week uit een brandend appartementsgebouw in de Kongostraat in Gent werd gehaald, ligt niet langer in coma. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. Zijn vriendin (49) en bewoonster van het appartement overleed tijdens de brand.

Vorige week woensdagavond brak rond 18 uur brand uit op de vierde verdieping van een gebouw in de Kongostraat. De vlammen sloegen door het raam en de rook was tot ver buiten de straat te zien. De 49-jarige bewoonster van de flat overleefde de vlammenzee niet en overleed ter plaatse.

De 47-jarige vriend van het dodelijke slachtoffer werd door een onderbuurman uit de brand gehaald. Met ernstige verwondingen en in levensgevaar werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. De man lag er sindsdien in coma. Dinsdag laat het parket weten dat dit niet langer het geval is.

Over de omstandigheden van de brand kan er voorlopig geen verdere informatie worden gegeven. Het parket kwam de avond zelf ter plaatse voor de eerste vaststellingen. De dag erna werd er een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de overleden bewoonster.

Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN
Meest recent