Naamsveranderingen zijn plots heel populair: Vooruit wordt ‘Kolruit’, Colruyt wordt ‘Vooruyt’ en Aldi… ‘VivAldi’

Foto: fvv/rr

De naamsverandering van SP.A in Vooruit heeft duidelijk ook anderen geïnspireerd. Eerst veranderde het Gentse kunstencentrum Vooruit de naam (tijdelijk) naar ‘Kolruit’ en nu zijn er ook ‘alternatieve’ versies van Colruyt en Aldi opgedoken.

Bij het Gentse kunstencentrum Vooruit waren ze niet blij met de beslissing van de partij SP.A om haar naam te veranderen in Vooruit. Om hun ongenoegen duidelijk te maken hadden ze de op de voorgevel de letters V en O bedekt en overplakt met de zwarte letters K en L, waardoor het kunstencentrum nu tijdelijk ‘Kolruit’ heet.

“We hebben die naam gekozen om elke verwarring met bestaande merken te vermijden”, luidde het cynisch op de website. “Dit schaadt onze positie als Vlaamse kunstinstelling in die mate, dat de ploeg en het bestuur van Vooruit zich daartegen moeten verzetten en hierover voluit met SP.A. in gesprek willen gaan.”

De actie van de Vooruit heeft op zijn beurt ook anderen geïnspireerd, zo blijkt uit beelden die circuleren op sociale media. Een Colruyt-vestiging zou zijn naam hebben veranderd in ‘Vooruyt’ en een Aldi-vestiging vond dan weer meer inspiratie in de politiek met ‘VivAldi’. Waarschijnlijk gaat het om gefotoshopte beelden van grapjassen.

bekijk ook

Voorzitter Conner Rousseau kondigt nieuwe partijnaam aan: SP.A wordt Vooruit

Door mtm
AANGERADEN