Deceuninck – Quick-Step met twee renners op podium maar niet tevreden: “Wij reden om te winnen”

Foto: Photo News

Met twee podiumplaatsen zouden zowat alle ploegen in het Belgische peloton een gat in de lucht springen. Niet zo bij Deceuninck – Quick-Step. “Wij reden om te winnen. Als je dan tweede en derde wordt, dan is dat niet gelukt”, vertolkte Iljo Keisse de ontgoocheling.

Maar was Pieter Serry niet de beste man in koers van Deceuninck - Quick-Step? De Oost-Vlaming lanceerde Dries De Bondt ongewild naar de zege toen hij zelf onderuit ging. “Vermoedelijk ben ik over een steentje uitgeschoven”, pufte de winnaar van de bronzen medaille. “Mijn voorwiel schoof weg. (Laconiek) Ik had maar recht moeten blijven.”

De Oost-Vlaming had maar al te graag de strijd met De Bondt aangegaan. “Het is jammer dat we het niet hebben kunnen uitvechten”, klonk het. “Wat het zou gegeven hebben? Ik zou misschien nog iets geprobeerd hebben op de Tiegem. Gelukkig kon ik nog bij de achtervolgers aanpikken en op de Tiegem heb ik nog eens geprobeerd de bakens te verzetten maar ik kon te laat aanzetten en iedereen zat al snel op mijn wiel. In de finale heb ik dan nog eens alles of niets gespeeld. Of ik reed tot bij Dries, of ze grepen me terug waarna ik de spurt zou aantrekken voor Iljo. Tot mijn eigen verwondering eindigde ik nog derde. Wat bewijst dat iedereen op zijn tandvlees zat.”

Serry trekt vanavond wel met vertrouwen richting Italië voor zijn eerste WK-selectie. “Bergop ben ik inderdaad bij de beteren”, zei hij. “Dat merkte ik al in de kleinere koersen die ik de voorbije weken reed. In de Ronde van Slovakije bijvoorbeeld durf ik zeggen dat we de eindzege met Jannik Steimle grotendeels aan mij te danken hadden.”

Zilver voor Keisse

Good old Iljo Keisse strandde op de ondankbare tweede plaats. Al besefte de Gentenaar dat de beste man in koers gewonnen had. “Een mooie winnaar”, klonk het. “Sterk, slim en snel: hij was één van de namen die viel tijdens de bespreking. Hij reed alleen weg, dan moet je sterk zijn. Pieter (Serry, red) was mee maar kwam helaas ten val. (Peinzend) Twee en drie, dat is bitter sweet, hé. Nogmaals, op voorhand zou ik heel blij geweest zijn met dit resultaat. Maar op deze leeftijd is die tweede plaats frustrerend. Maar Pieter en ik hebben onszelf weinig te verwijten. Hij zou de hellingen voor zijn rekening nemen, ik de vlakke stukken. We hebben gedaan wat we moesten doen, ik heb daar niets meer aan toe te voegen.”

Door gvdl
AANGERADEN