8 miljoen dollar per seizoen voor gewezen Oostende-coach Nick Nurse bij Toronto Raptors

Foto: AFP

Coach Nick Nurse (53) van NBA-club Toronto Raptors wordt rijkelijk vergoed voor zijn werk van de afgelopen twee seizoenen. De nieuwe meerjarige contractverlenging van de 53-jarige Amerikaan zal hem jaarlijks ongeveer 8 miljoen dollar per seizoen opleveren, waardoor Nurse één van de best betaalde coaches van de NBA wordt.

LEES OOK (N+). Van dronken rokkenjager in Oostende naar Coach van het Jaar in de NBA: het opvallende parcours van Nick ‘The Nerd’ Nurse

Nick Nurse leidde de Raptors in het seizoen 2018/2019 naar hun eerste NBA-titel en was pas de negende coach die daarin slaagde in zijn eerste seizoen in de NBA. Dit seizoen werden de Raptors in de halve finale van de Eastern Conference na een thriller door Boston Celtics uitgeschakeld. Nurse werd wel uitgeroepen tot Coach van het Jaar in de NBA. De inwoner van Iowa heeft zijn voorganger Dwane Casey al overtroffen voor de meeste play off-overwinningen in de geschiedenis van Raptors. Niet slecht voor een coach die in 1998 bij Oostende nog met een onvoldoende werd doorgestuurd.

8 miljoen dollar per seizoen voor gewezen Oostende-coach Nick Nurse bij Toronto Raptors
Foto: USA TODAY Sports
Door cpm
  • AANGERADEN