“Als ik eraan terugdenk, moet ik opnieuw huilen”: Bart Kaëll krijgt het moeilijk in ‘Een echte job’

 ©  vtm

Bart Kaëll (60) krijgt het even moeilijk, woensdagavond in Een echte job. Zijn eerste stageweek loopt ten einde wanneer hij Maël verzorgt, een jongeman die na een geslachtsingreep eindelijk vrouw is. Wanneer Maël zich voor het eerst zo ziet, pinkt ook Kaëll een traantje weg.

Tom Vets

Al op haar twaalfde wist Maël dat ze als vrouw door het leven wou gaan. Nu is ze opgenomen in het UZ van Gent nadat ze besloot een geslachtsoperatie te ondergaan. Wanneer Bart Kaëll haar spreekt, ligt de geopereerde vrouw al vijf dagen in bed. Ze kan nauwelijks bewegen en is gestrest omdat ze het resultaat van de ingreep aan haar nieuwe borsten nog niet heeft kunnen zien.

“Maël heeft zo’n lange weg afgelegd. Ze is al zeven jaar een gevecht aan het voeren met haar lichaam en plots, als dat verband eraf gaat, is ze echt een meisje. Als ik eraan terugdenk, dan moet ik opnieuw huilen”, zegt Kaëll met tranen in de ogen. “Ik ben zo gelukkig voor haar. Je ziet ook niet dat ze vroeger een jongen is geweest. Ze heeft prachtige lange blonde haren.”

Wanneer de verpleegsters de verbanden wegnemen, is ook Maël bijzonder geëmotioneerd. Zelfs de eerste keer terug uit bed mogen komen, voelt als een cadeau. “Mijn nieuwe lichaam voelt al heel normaal aan”, zegt ze.

 ©  VTM

Scan en sondevoeding

Ook Julie Van den Steen (28) kijkt haar ogen uit op de afdeling Materniteit, wanneer een kersverse mama flauwvalt onderweg naar haar kindje op de neonatologie. En Julie zelf zit ook niet stil, want ze mag haar eerste CTG-scan, waarmee ze het hartje van de baby checken, afnemen.

Laura Tesoro (24) leert op de afdeling geriatrie de 87-jarige Willy kennen. De man kan niet meer spreken, al doen zijn ogen dat wel. Sean Dhondt (36) beleeft ondertussen zijn laatste dag onder de vleugels van stagementor Linda in het revalidatiecentrum. Hij verzorgt baby Safwan, een kindje met een zware hartafwijking, en mag de sondevoeding zelfstandig voorbereiden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook