Vertrek met een gebroken hart: Luis Suarez in tranen wanneer hij complex van FC Barcelona voor de laatste keer verlaat

Foto: AFP

Luis Suarez wordt normaal gezien snel voorgesteld als de nieuwe spits van Atlético Madrid. De Uruguayaan moest weg bij FC Barcelona, maar had het uiteindelijk toch nog lastig met zijn gedwongen vertrek.

LEES OOK. Op zoek naar eerherstel: hoe Diego Simeone Luis Suarez een geweldig fin de carrière wil bieden bij Atlético Madrid (+)

Toen Ronald Koeman aangesteld werd als de nieuwe trainer van de Blaugrana kreeg de 33-jarige Suarez de boodschap dat hij niet langer in de plannen paste. Hij vocht een strijd uit met de club die hem in 2014 voor bijna 82 miljoen euro overnam van Liverpool en won die uiteindelijk: zijn contract werd ontbonden.

Suarez leek even op weg naar Juventus. Hij legde zelfs een Italiaans taalexamen af om een Europees paspoort te kunnen bemachtigen. Maar die test bleek doorgestoken kaart en dat paspoort ging sowieso niet op tijd in orde geraken, waarna de piste-Atlético op de voorgrond kwam. Barça-voorzitter Josip Bartomeu probeerde nog stokken in de wielen van die transfer te steken, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Van een rollercoaster van emoties gesproken voor Suarez. Dinsdag sprak hij een laatste keer met een delegatie van Barcelona en een aantal van zijn ploegmaats, waarna hij definitief vaarwel zal zeggen aan de club waarvoor hij 198 keer scoorde in 283 optredens. Het bracht hem tot tranen achter het stuur van zijn wagen toen hij het complex van Barça verliet. Een vertrek met een gebroken hart dus voor ‘El Pistolero’.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent