Defensie start rekrutering 2.300 nieuwe militairen

Bron © BELGA

Defensie start de rekrutering van 2.300 nieuwe militairen bij de vier verschillende componenten van het leger. De komende maanden volgt er een reeks communicatiecampagnes en evenementen (al dan niet virtueel), meldt Defensie donderdag in een persbericht.

Het is al langer bekend dat het Belgische leger nood heeft aan nieuwe rekruten. De komende jaren kampt Defensie immers met een grote personeelsuitstroom, vooral door pensionering.

Bij de land-, lucht-, marine- en medische component zijn er 2.300 vacatures: 1.250 soldaten en matrozen, 800 onderofficieren en 250 officieren. Ook worden nog eens 150 burgers en 420 reservisten gerekruteerd.

Het leger merkt op de komende jaren “heel wat modern en nieuw materieel” te zullen ontvangen, wat op zich “al een aantrekkelijk aanbod voor sollicitanten” is. “Jongeren zijn te weinig op de hoogte dat Defensie heel wat technische vacatures in de aanbieding heeft”, klinkt het.

Ook jongeren zonder een technisch diploma die interesse hebben, kunnen solliciteren voor een technische vacature. Volgens Defensie zijn er vooral tekorten bij de onderofficieren en bij de marine. Er staan zowat 500 technische vacatures open.

Vanaf 2021 rekruteert het leger ook meer jongeren met een master of bachelor dan voorheen. “Afgestudeerden uit alle richtingen kunnen op basis van hun diploma bij Defensie solliciteren voor een vacature van officier of onderofficier.” Er zijn 85 vacatures voor jongeren met een bachelor diploma en 74 jobs voor houders van een master diploma.

Volgend jaar zijn er voor het eerst twee inlijvingsmomenten voorzien voor kaderfuncties, zowel voor officieren als onderofficieren. Die data zijn in maart en augustus/september 2021.

De volgende maanden komt Defensie met campagnes en evenementen om de openstaande functies onder de aandacht te brengen. Er zullen zo campagnes komen voor de rekrutering van technici, piloten, luchtverkeersleiders en personeel van de marine.

LEES OOK. Belgische leger loopt leeg: ervaren militairen vertrekken “omdat ze de miserie binnen Defensie beu zijn”

AANGERADEN
Meest recent