Politie neemt 300.000 gebruikte condooms in beslag die gerecycleerd zouden worden om opnieuw te gebruiken

 © Belga 

De Vietnamese politie heeft meer dan 300.000 gebruikte condooms in beslag genomen die moesten worden gerecycleerd. Na een schoonmaakbeurt, onder meer met behulp van een dildo, zouden ze opnieuw worden verkocht.

dhs

De agenten vielen afgelopen weekend binnen in een magazijn in de zuidelijke provincie Binh Duong. Daar troffen ze in een pakhuis een bedrijf aan dat zich had gespecialiseerd in de “schoonmaak” van condooms.

De eigenaar, een 33-jarige man, vertelde dat hij één keer per maand een lading van een onbekende schenker ontving en daarmee aan de slag ging. Er werden arbeiders ingehuurd om de condooms schoon te maken en te drogen op houten dildo’s.

360 kilo

De condooms zijn in beslag genomen als bewijsmateriaal. Het ging om liefst 324.000 stuks rubber, samen goed voor een gewicht van 360 kilogram. Hoeveel gerecycleerde condooms al verkocht werden, is onduidelijk.

Volgens het politieverslag werden ze geleverd aan hotels en marktkramen in de regio. De eigenaar van het pand werd opgepakt. Binnenkort zal de curieuze vangst worden vernietigd, omdat het als gevaarlijk medisch afval wordt beschouwd.

Hergebruik van condooms leidt tot ongewenste zwangerschappen en de verspreiding van soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen, nvdr.), waarschuwen experts.

Zo zag de vangst eruit:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten