Alweer pech voor Kirsten Flipkens: tennisster zit al 26 uur in quarantaine in Parijs

Foto: USA TODAY Sports

Kirsten Flipkens (34) heeft nog niet al te veel plezier beleefd aan het heropgestarte tennisseizoen sinds de coronabreak en ook haar aanloop naar Roland Garros verloopt woelig.

Komende zondag 27 september gaat in Parijs Roland Garros van start. Kirsten Flipkens staat als nummer 79 rechtstreeks op de hoofdtabel. Ze zakte woensdag af naar Parijs voor een verplichte coronatest en ging nadien verplicht in quarantaine op haar hotelkamer. “Ondertussen zit ik al 26 uur in quarantaine en het blijft maar duren”, zegt Flipkens. “En dat terwijl andere spelers en coaches hun resultaat al binnen de 12 uur hadden. De voorbije weken heb ik al niet echt veel geluk gehad en ging niet alles volgens plan. Eerlijk, ze zouden prioriteit moeten geven aan de resultaten van de spelers en speelsters. Zodat we op zijn minst kunnen gaan trainen. Nu zit ik in een situatie waarin ik allicht opnieuw twee dagen niet tegen een bal kan slaan. En het is niet dat ik de laatste tijd al veel gespeeld heb.”

Kirsten Flipkens doelt op haar ervaringen tijdens de US Open. Nadat ze in New York in de tweede ronde werd uitgeschakeld mocht ze niet meteen naar Europa vliegen omdat ze contact zou gehad hebben met de besmette Franse tennisser Benoît Paire. Ze bleef verplicht tot 11 september in de VS en miste daardoor de kwalificaties voor het toernooi van Rome waardoor ze zonder deftige gravelvoorbereiding - ze speelde begin augustus wel op het graveltoernooi van Palermo - aan Roland Garros zal moeten beginnen.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN