Luis Suarez neemt op persconferentie in tranen afscheid van Barcelona

Bron © BELGA

Luis Suarez heeft donderdag op een persconferentie in Nou Camp afscheid genomen van FC Barcelona. De 33-jarige Uruguayaan trekt naar Atlético Madrid. Suarez moest geregeld een traantje wegpinken en zei “heel fier te zijn op zijn plek in de geschiedenis van Barcelona”. “Ik zal altijd fan blijven van deze club. Ik bedank de fans voor de liefde die ze me hebben gegeven en die ik nooit zal vergeten.”

“Spelen voor FC Barcelona was altijd mijn droom”, begon Suarez. “Ik had nooit gedacht zo’n mooie statistieken (met 198 goals het derde meeste van Barcelona ooit, na César Rodrigez en Lionel Messi, red.) te halen. Ik ben fier op mijn plaats in de geschiedenis van de club. Bij Barcelona moet je steeds op de toppen van je tenen staan. Je weet nooit hoeveel jaar je dat zal lukken. Ik ben dus fier zolang mijn niveau te hebben kunnen aanhouden.”

Suarez, die op de persconferentie naast de hevig bekritiseerde voorzitter Josep Maria Bartomeu zat, verlaat Barcelona na zes seizoenen voor concurrent Atlético Madrid.

“Toen de club me liet weten niet meer op me te rekenen, heb ik veel telefoontjes gehad”, bevestigde Suarez. “Maar ik wilde enkel gaan naar een ploeg die de ‘grote twee’ (FC Barcelona en Real Madrid, red.) het vuur aan de schenen kan leggen. Daar twijfel ik in het geval van Atlético niet aan. Ik begin bij Atlético aan een nieuwe uitdaging en heb daar heel veel zin in.”

Barcelona en Atlético Madrid treffen elkaar in november op de tiende speeldag van La Liga. “Dat zal natuurlijk speciaal zijn”, erkende Suarez. “Ik heb veel vrienden binnen deze club. Maar iedereen zal natuurlijk voor zijn eigen club strijden. Ik ben er zeker van dat het een mooie wedstrijd wordt.”

Suarez wordt donderdagnamiddag in Madrid verwacht waar hij zijn medische keuring nog moet ondergaan. Nadien zal hij zijn contract tekenen en zijn nieuwe ploegmaats vervoegen.

Suárez, die eerder uitkwam voor FC Groningen, Ajax en Liverpool, maakte voor de persconferentie foto’s met zijn familie in Camp Nou. Hij kreeg ook nog een bedankje van de voorzitter. “Barcelona zal altijd een thuis voor jou blijven. Ik hoop dat we tegen de tijd dat je stopt met voetballen en de coronapandemie achter ons ligt, hier alsnog een afscheidswedstrijd kunnen houden”, aldus Bartomeu.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN
Meest recent