Paolo Bettini zet Van Aert als één van twee topfavorieten, maar begrijpt WK-beslissing Van der Poel niet: “Grote fout”

Foto: Photo News

Hij werd zelf twee keer wereldkampioen, dus Paolo Bettini weet van wanten als er over het WK gesproken wordt.

De intussen 46-jarige Italiaan zit nog steeds regelmatig op de fiets, maar donderdag maakte hij tijd voor een interview met Tuttobiciweb over het wereldkampioen in Imola.

“Als Wout van Aert niet wint, dan zal hij in ieder geval alles gegeven hebben. Idem voor Marc Hirschi trouwens”, aldus Bettini, die kritisch was voor de vroege afzegging van Mathieu van der Poel omwille van het te zware parcours. “Hij maakt de grootste fout van iedereen door niet te komen opdagen. Je gaat altijd naar een WK. Je ziet tijdens de wedstrijd wel hoe het met je gesteld is.”

Paolo Bettini zet Van Aert als één van twee topfavorieten, maar begrijpt WK-beslissing Van der Poel niet: “Grote fout”
Foto: BELGAIMAGE

Bettini gaf daarvoor zelfs een specifiek voorbeeld. “Vincenzo Nibali toonde dat al eens. In 2010 nam ik hem mee naar het WK in Australië, ook al was het volledig zijn parcours niet. Maar hij zei me dat hij graag het blauw van Italië wilde dragen en de koers hard wilde maken. Ik denk dus ook dat Italië een hoofdrol gaat spelen, ook omdat het in Imola is. Nibali kan op een goede dag verrassen en Damiano Caruso is heel sterk uit de Tour gekomen. Het wordt hoe dan ook een prachtig WK.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN