Netflix voert hoop series af na één seizoen, inclusief serie die net een Emmy won

The dark crystal: age of resistance is maar één van de vele Netflix-reeksen die naar aanleiding van de coronacrisis worden afgevoerd. Foto: AP

Bij de start van de lockdown was er bij Netflix geen vuiltje aan de lucht. De streamingdienst had al verschillende programma’s klaarliggen en zag zijn aantal abonnees zelfs stijgen. Maar nu eist de coronacrisis stilaan haar tol.

Netflix trekt de stekker uit The dark crystal: age of resistance , een prequelserie op de cultklassieker van Jim Henson uit de jaren 80. Hoewel het eerste seizoen vorig jaar enthousiast werd onthaald, zou de productie van de poppenreeks te duur zijn. De reeks won zondagnacht nog een Emmy gewonnen voor Outstanding Children’s Program.

Netflix voert hoop series af na één seizoen, inclusief serie die net een Emmy won
Altered carbon. Foto: Diyah Pera/Netflix

Enkele andere reeksen waren al hetzelfde lot beschoren. Denk aan Altered carbon, dat na twee seizoenen werd afgevoerd. Of The society en I am not okay with this. Beide reeksen oogstten vorig jaar succes, maar zagen hun tweede seizoen door de coronacrisis uitgesteld en uiteindelijk afgevoerd worden. “Zeker in deze tijden zijn reeksen die renderen de kracht van Netflix”, klinkt het in de Amerikaanse pers. “The witcher, La casa de papel. Daarin moeten we blijven investeren en dat gaat soms ten koste van andere shows.”

LEES OOK. Telenet schrapt twintigtal themazenders: “Een alternatief uitwerken zou niet rendabel zijn” (+)

Door dewo