Vaarwel bikinifoto’s, hallo Roland Garros: Genie Bouchard pakt het tennis weer serieus (en is zot van Belgisch kledingmerk)

Foto: AFP

Vrijdag werd geloot voor de eerste ronde van Roland Garros, het Franse grandslamtoernooi dat zondag van start gaat. Eugenie Bouchard neemt het daarin op tegen de Russische Anna Kalinskaya.

De 26-jarige Bouchard stond ooit vijfde op de wereldranglijst. Ze speelde in 2014 een wonderjaar met een finale op Wimbledon, halve finales op de Australian Open en Roland Garros, en haar eerste (en tot nu toe nog steeds enige) toernooizege als profspeelster in Nürnberg.

Maar de voorbije jaren zakte Bouchard ver terug, onder andere door een hersenschudding die ze opliep na een val in de kleedkamers voor een wedstrijd op de US Open. De Canadese leek zich lange tijd vooral te focussen op haar leven op sociale media. Met de ene na de andere bikinifoto en video’s over haar privéleven op Instagram. Het leverde haar weliswaar meer dan twee miljoen (!) volgers op, maar op sportief gebied boerde ze ferm achteruit.

LEES OOK. De wondere wereld van tennisbabe Genie Bouchard: 78.000 euro voor afspraakje en een speciale openingszin op datingapp

LEES OOK. Tennisbabe Genie Bouchard stelt haar ideale speelster samen: “Mag ik mijn eigen backhand nemen, die is nogal goed”

Wederopstanding

Tot ze opnieuw serieus ging trainen en deze maand voor het eerst in vier jaar weer een finale speelde, in Istanboel. Bouchard verloor die weliswaar in drie sets, maar het leverde haar prompt een wildcard voor Roland Garros op. En 105 plaatsen winst op de wereldranglijst, van 272 naar 167.

“Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen”, reageerde de Canadese. “Dat is terug na heel wat hard werk. Dit zat er wel aan te komen. Ik geef niet meer op en vecht ervoor als ik moe ben, fysiek en mentaal. Daar ben ik trots op. Ik kan nu de zaken doen omkeren, er is altijd hoop. Ik focus me opnieuw op tennis spelen. Ik heb niet specifiek getraind voor één doel, maar op mijn fysieke paraatheid. Ik heb me dag in en dag uit verbeterd, op alle vlakken. En nu krijg ik een kans om te spelen op Roland Garros, iets wat me recent niet zo vaak is voorgevallen. Ik ben heel blij.”

Onderweg naar de finale in Istanboel won ze onder andere van grandslamwinnares Svetlana Kuznetsova. Volgens vele analisten een ‘vintage performance’ van Bouchard.

“Op een vreemde manier is de quarantaine een zegen voor mij geweest”, aldus de Canadese, die op het toernooi van Praag pas na drie sets verloor van Elise Mertens. “Ik heb veel tijd doorgebracht door te trainen, in de fitness en op het tennisveld. Ik ben veel sterker geworden. Ik kreeg nu de tijd om mezelf te verbeteren terwijl je normaal tien maanden lang in competitie zit.”

Nu lijkt Bouchard dus helemaal klaar voor Roland Garros in Parijs, waar ze tussendoor nog wat reclame maakte voor een Belgisch kledingmerk. Meer bepaald SuspiciouS uit Antwerpen.

View this post on Instagram

?? is always worth it ?? @suspiciousantwerp

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent