Tweede nacht van protesten over zaak-Breonna Taylor, truck rijdt in op massa

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

In verschillende Amerikaanse steden is donderdagavond voor de tweede nacht op rij betoogd. Vooral in Louisville, Kentucky is de spanning te snijden maar ook in New York en Philadelphia wordt geprotesteerd. In Hollywood reed een truck in op betogers.

De aanklager in de Amerikaanse staat Kentucky maakte woensdag bekend dat in de dood van de zwarte vrouw Breoanna Taylor geen enkele politieagent in verband met Taylors dood wordt vervolgd. In Louisville (Kentucky) geldt sindsdien een avondklok.

In Hollywood werden actievoerders omver gemaaid door een truck. De betogers liepen op Sunset Boulevard toen een zwarte pick-up versnelde en in de groep in reed. Een persoon werd vol op het lichaam geraakt. Anderen konden nog uit de weg springen.

Lees verder onder de tweet.

In de marge van de protesten van woensdag raakten in Louisville twee politieagenten gewond. Meer dan 100 betogers werden toen opgepakt omdat ze de avondklok niet naleefden.

LEES OOK. Stad Louisville betaalt familie van Breonna Taylor 12 miljoen dollar om controversiële zaak rond dodelijke politie-inval af te kopen

AANGERADEN