Zwangere vrouw redt echtgenoot van aanvallende haai

In Florida heeft een Amerikaanse vrouw een absolute heldendaad verricht. Toen haar echtgenoot een duik nam in de zee, werd hij aangevallen door een haai. De vrouw, die nota bene zwanger is, dook haar man achterna om hem uit het water te halen.

Andrew Charles Eddy was samen op vakantie met zijn zwangere vrouw Margot Dukes-Eddy. De twee waren samen met hun familie met een zeilboot gaan varen. De hele groep besloot daarop om te gaan snorkelen aan het Sombrero rif. De vrienden zaten al in het water toen Andrew er bij kwam. Bijna meteen werd de man aangevallen door een haai.

Toen Margot de haaienvin zag en het water rood zag kleuren, aarzelde ze niet. Ze dook achter haar man aan, kon hem vastgrijpen en hem uit het water slepen. Familieleden op de boot belden de hulpdiensten. Die konden Andrew met een reddingshelikopter naar een hospitaal in Miami brengen. De man werd in kritieke toestand en met zware verwondingen aan de schouder binnengebracht, vertelt hulpverlener Ryan Johnson.

De andere mensen in het water raakten niet gewond. Florida heeft het grootste aantal haaienaanvallen, in 2019 waren er maar liefst 21 aanvallen.

AANGERADEN
Meest recent