Na Tom Cruise plant nu ook Rusland om film in de ruimte maken

Bron © BELGA, eigen info

Foto: AFP

Rusland zal volgend jaar een speelfilm in de ruimte maken. Dit heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos donderdag bekendgemaakt. En zo komt er een nieuwe wedloop tussen de Rusland en de VS, want ook die laatste plant volgend jaar een film op te nemen in de ruimte.

Het wordt straks druk in het Internationaal Ruimtestation ISS. Zowel in Rusland als in Amerika worden er plannen gemaakt om in de herfst van 2021 naar de ruimte te varen om er een film te draaien.

De Russische film heeft als voorlopige werktitel “Uitdaging”. Bedoeling is ruimtevaart populairder te maken in Rusland en zo wil men ook het beroep van kosmonaut “heroïseren”.

De acteurs zullen in de herfst van 2021 met een Russische Sojoez-capsule naar het Internationaal Ruimtestation ISS vliegen. Een opvallende timing, eerder deze week raakte ook bekend dat in oktober 2021 Tom Cruise naar de ruimte trekt met de eerste toeristische afvaart van SpaceX.

Voor de film hebben Roscosmos, de staatstelevisiezender Perwy Kanal en de Black and White studio de handen in elkaar geslagen. Regisseur wordt Klim Sjimpenko.

De betrokkenen buigen zich momenteel over de plot, de technische mogelijkheden en de cast. Voor de keuze van de acteurs komt er een wedstrijd.

In de regel hebben ruimtevaarders een gedegen training nodig. Talrijke kosmonauten hebben evenwel reeds aangegeven geen bedenkingen te hebben bij het sturen van acteurs naar het ISS. Er zijn al ruimtetoeristen geweest, dus acteurs kan ook, luidt de redenering.

AANGERADEN
Meest recent