Brugge breidt mondmaskerplicht uit

Bron © BELGA

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brugge -

Brugge breidt vanaf vrijdag de mondmaskerplicht in de stad uit met extra zones. Zo wordt een mondmasker verplicht in de stationsomgeving en de omgeving van het Jan Breydelstadion op wedstrijddagen. Dat meldt stad Brugge vrijdag. De uitbreiding van de mondmaskerplicht komt er omdat ook in Brugge het aantal besmettingen stijgt.

Sinds zaterdag 25 juli geldt een mondmaskerplicht in de toeristische zone in de binnenstad. Omdat het aantal besmettingen in Brugge sterk stijgt, besliste de stad om de zones met mondmaskerplicht uit te breiden.

Zo wordt het in de stationsomgeving voortaan verplicht om een mondmasker te dragen. “Sinds de start van het nieuwe academiejaar is het daar beduidend drukker geworden”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Ook in de omgeving van het Jan Breydelstadion wordt een mondmasker verplicht. “Die regel geldt enkel op wedstrijddagen vanaf twee uur voor tot één uur na de wedstrijden. Deze maatregel gaat onmiddellijk in. De voetbalclubs zullen dit ook aan hun supporters meedelen”, aldus De fauw. Specifiek gaat het om de Olympiasite, het Jan Breydelstadion en zijn omgeving. Met de uitbreiding van de mondmaskerplicht hoopt stad Brugge de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meest recent