Boeing 737 MAX kan “tegen einde van het jaar” opnieuw in dienst

Bron © BELGA

Foto: AP

Het werk voor de certificering van de Boeing 737 MAX, het toestel dat sinds maart 2019 aan de grond staat na twee dodelijke ongevallen, wordt gefinaliseerd. Het vliegtuig zou “tegen het einde van het jaar” opnieuw in dienst genomen kunnen worden. Dat heeft de topman van het Europese luchtvaartagentschap EASA vrijdag gezegd.

“We zijn het nodige aan het finaliseren en ik denk dat, voor de eerste keer in anderhalf jaar, ik kan zeggen dat het einde van de werkzaamheden op de MAX in zicht is. We bekijken hoe we de MAX weer in dienst kunnen laten nemen tegen het einde van het jaar”, aldus EASA-topman Patrick Ky tijdens een persconferentie met in luchtvaart gespecialiseerde journalisten.

LEES OOK. Amerikaans rapport maakt brandhout van Boeing en toezichthouder na crashes waarbij 346 doden vielen: “Gegokt met openbare veiligheid”

De 737 MAX was het best verkopende vliegtuig van Boeing, totdat eind 2018 en begin 2019 twee toestellen kort na elkaar crashten, met 346 doden tot gevolg. Problemen met het besturingssysteem speelden een doorslaggevende rol. Sinds enkele dagen na de tweede crash, in maart 2019, staan alle toestellen van dat type wereldwijd aan de grond.

AANGERADEN
Meest recent