Feestje aan stadion van Charleroi blijft niet zonder gevolgen

 ©  BELGA

Het feestje dat Charleroi-supporters buiten het stadion hielden na de Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado, blijft niet zonder gevolgen. Dat zegt de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken aan Het Nieuwsblad.

tg

LEES OOK. Dansende Mehdi Bayat: “De politie vroeg ons om de fans te groeten”

Charleroi-directeur en bondsvoorzitter Mehdi Bayat ziet er geen graten in dat hij na de Europese kwalificatie van zijn team heeft staan dansen voor een groep supporters buiten het stadion. Met voor hem een meute uitgelaten supporters. En een aantal spelers.

De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken denkt daar duidelijk anders over en betreurt de incidenten wegens de risico’s voor de gezondheid en de veiligheid van alle aanwezigen. De afstandsregels werden niet altijd gerespecteerd en lang niet iedereen droeg een mondmasker.

“Er is nu een overleg ingepland komende week tussen de Voetbalcel enerzijds en de politie van Charleroi en clubleden van Sporting Charleroi anderzijds. De Voetbalcel zal daarnaast ook de administratieve sanctieprocedure opstarten (die kan resulteren in een administratieve geldboete en/of een stadionverbod) naar aanleiding van elk proces-verbaal opgesteld door de desbetreffende politiezone wegens schending van de Voetbalwet”, zegt Charlotte Van de Velde van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken. Tegen wie het allemaal gaat en of ook Mehdi Bayat een sanctie riskeert, is nog niet duidelijk.

Ook Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, veroordeelt de actie van Bayat. Hij kondigt op Twitter aan dat hij Bayat zal interpelleren op de volgende raad van bestuur van de KBVB.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners