Celtics mogen nog hopen op NBA-finale

Bron © cpm

Jayson Tatum (l.) was de uitblinker bij de Celtics. Foto: EPA-EFE

Boston Celtics heeft vrijdag in Disney World in Orlando (Florida) het vijfde duel in de finale van de Eastern Conference in de NBA met 121-108 gewonnen van Miami Heat.

Daarmee komen de Celtics in de onderlinge confrontaties terug tot 3-2. Het team uit Boston blijft wel met de rug tegen de muur staan, want Miami heeft maar één zege meer nodig om de poorten van de NBA-finale open te beuken.

Boston deed het vooral in de tweede helft. Het boog een 41-58 achterstand halfweg om door de tweede helft met maar liefst 70-50 te winnen! Jayson Tatum was bij Boston Celtics met 31 punten, waarvan 17 in het derde kwart, 10 rebounds en 6 assists de grote figuur bij Boston Celtics. Hij kreeg steun van Jaylen Brown die voor 28 punten en 8 rebounds tekende. Boston realiseerde een collectieve overwinning en zag zes spelers in de dubbele cijfers komen. Bij Miami Heat was de Sloveen Goran Dragic met 23 punten de topschutter. Zondag wordt de zesde wedstrijd betwist en krijgt de club uit Florida een nieuwe kans om zich voor de NBA-finale te plaatsen. Bij nieuw verlies volgt een zevende en beslissende wedstrijd. Komende nacht kan LA Lakers zich dan weer voor het eerst in tien jaar nog eens plaatsen voor de NBA-finale. De Lakers hebben in de Western Conference Final en tegen Denver Nuggets een 3-1 bonus op zak.

  • AANGERADEN
    Meest recent