Belgische wereldkampioen indoorroeien verpulvert toptijd van Mathieu van der Poel in De container cup

Kent u De container cup nog? Het tv-programma waarin Belgische topsporters het dit voorjaar op Vier tegen elkaar opnamen in een compacte zevenkamp werd uiteindelijk grandioos gewonnen door Mathieu van der Poel. Maar nu is ook de toptijd van Van der poel eraan. Ward Lemmelijn, de Belgische wereldkampioen indoorroeien bij de beloften, deed vrijdag nog een flink stuk beter dan het Nederlandse wielerfenomeen.

LEES OOK. Ward Lemmelijn, de ex-voetballer die tegen de stroom in de roeihemel bestormt

De container cup reist momenteel door het land naar de vijf grootste studentensteden van Vlaanderen: Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. 100 Vlaamse en Brusselse studenten nemen het twee weken lang tegen elkaar op in een ‘Student Edition’ van het Vier-programma. Ze nemen in dezelfde container deel aan exact dezelfde zeven proeven: 1.500 meter lopen, monkeybars, golfen, 1.000 meter roeien, schieten, bench press en 3.000 meter fietsen.

Het record van Mathieu van der Poel stond op 08:50:02, Lemmelijn legde de zevenkamp af in 08:08. Maar liefst 42 seconden sneller dan de wereldkampioen veldrijden.

Belgische wereldkampioen indoorroeien verpulvert toptijd van Mathieu van der Poel in De container cup

Wie de prestaties van Lemmelijn in De container cup wil bekijken, kan dat in onderstaande video van 09:50.

Telenet Containercup from MOOSE-STACHE on Vimeo.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN
Meest recent