Leiding scouts Nederokkerzeel testen tweede keer negatief en mogen uit quarantaine

Bron © BELGA

Foto: Eric Van Eycken

Kampenhout -

De vijftien scoutsleiders van Nederokkerzeel die samen in quarantaine zaten, hebben zaterdag allemaal een tweede negatieve coronatest afgelegd. Dat bevestigt Kris Leaerts (Team Burgemeester), burgemeester van Kampenhout, aan Belga. De scouts mogen nu allemaal terug naar huis, na een dikke week in de parochiezaal van de gemeente te hebben geleefd.

De vijftien leiders van scouts Nederokkerzeel die sinds vorige donderdag in quarantaine zaten, mogen allemaal terug naar huis. Ze testten zaterdag een tweede keer negatief op het coronavirus. “Ze zijn momenteel hun spullen aan het pakken uit de parochiezaal”, zegt Learts.

LEES OOK. Opgesloten met je beste vrienden: leefweek van scouts eindigt in quarantaine in parochiezaal

Gemeente Kampenhout had de parochiezaal ter beschikking gesteld voor de scouts om hun quarantaine in door te brengen. Er werd een douchewagen geplaatst en wifi geïnstalleerd. “De leiders zijn maandag aan het nieuwe academiejaar begonnen en moeten de lessen dus digitaal kunnen volgen.”

De leiding zat sinds vorige week donderdag in quarantaine, nadat één van hen contact had gehad met een persoon die besmet was met het coronavirus.

Meest recent