David Goffin na verlies in eerste ronde Roland Garros: “Mis momenteel het vuur”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Voor David Goffin (ATP 12) was Roland Garros zondag snel afgelopen. De Luikenaar ging in de openingsronde kansloos in drie sets onderuit tegen de Italiaan Jannik Sinner (ATP 74): 7-5, 6-0 en 6-3 na 1 uur en 59 minuten. “Ik wist op voorhand dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden”, reageerde Goffin.

“We trainden in het verleden al samen en ik ken het niveau dat hij kan halen”, aldus de Luikenaar. “Jannik is zeer solide, in alle opzichten van het spel. Hij is nog erg jong, maar behaalt al mooie resultaten. Hij heeft alles om het ver te schoppen. Maar ik moet ook toegeven dat ik helemaal niet goed speelde. Ik stond er niet. Op training staat mijn tennis er, maar tijdens de matchen kom ik er niet volledig in. Ik mis de energie, het vuur om me vooruit te stuwen.”

De 29-jarige Luikenaar was onze enige landgenoot op de hoofdtabel bij de mannen. De voortekenen waren niet gunstig, want eerder dit jaar verloor Goffin in Rotterdam al eens tegen de tien jaar jongere Italiaan. Ook toen kon hij geen set pakken.

“Het is in deze tijden ook niet evident om te tennissen en honderd procent gefocust te zijn”, doelde Goffin op de coronapandemie. “Er is toch een zekere ongerustheid, over je naasten maar bijvoorbeeld ook over hoe in deze omstandigheden te trainen. Ik zal een beslissing moeten nemen over het vervolg van het seizoen, dat met deze situatie erg lang zal duren. Het komt erop aan doelstellingen te vinden voor de drie à vier laatste toernooien.”

Goffin stond voor de negende keer op de hoofdtabel van het Franse grandslamtoernooi. Bij zijn debuut in 2012 haalde hij meteen de vierde ronde. Zijn beste resultaat is een kwartfinale in 2016. Vorig jaar ging Goffin er in de derde ronde (zestiende finales) uit tegen Rafael Nadal, de twaalfvoudig kampioen op Roland Garros. Het is de derde keer dat Goffin in Parijs sneuvelt in de openingsronde, na 2013 en 2014.

Door Maarten Vanhoof
  • AANGERADEN
    Meest recent