Abonnee worden? Kies je leesformule

Supportersclub Flemish Spurs koopt gesigneerd truitje van Jan Vertonghen voor goed doel

Supportersclub Flemish Spurs koopt gesigneerd truitje van Jan Vertonghen voor goed doel

Luc Baert en Herman Van Laere kregen het shirt van Jan Vertonghen van Danni Heylen Foto: LBL

Lochristi -

The Flemish Spurs, de Vlaamse supportersclub van Tottenham Hotspur, is een gesigneerd truitje van Jan Vertonghen rijker. Zij brachten met 300 euro het hoogste bod uit op een veiling voor ‘Boost voor Burkina Faso’.

Het project Boost voor Burkina Faso is ontstaan is uit Beweging.net Rupelmonde, die al 10 jaar een financieel handje toesteken aan de dagelijkse werking van een basisschool. Ondertussen is het project tien jaar actief en is de werking uitgebreid. Men legde een moestuin aan, er werd een zeepproductie opgestart en de kinderen en ouders krijgen onderricht over hygiëne.

“Door de corona-perikelen konden verschillende activiteiten van de vereniging niet doorgaan, waardoor men op zoek ging naar alternatieven om fondsen voor het project binnen te halen. Zo kwam men toevallig bij de familie Vertonghen terecht en die schonken een truitje waarop kon geboden worden”, zegt Luc Baert, voorzitter van de Flemish Spurs. “Dit kwam ons ter ore en wij deden een bod van 300 euro, waarmee we de hoogste bieder waren”.

Het gaat om een gesigneerd exemplaar, waarmee Jan Vertonghen dit jaar scoorde in de bekerwedstrijd tegen Norwich. Dit was het laatste doelpunt dat hij voor de Spurs maakte. Het truitje zal een plaatsje krijgen in ons lokaal in Zaffelare”, aldus Baert.

Meest gelezen uit de buurt