Greet Minnen na kansloze uitschakeling op Roland Garros: “Ik speel zonder vertrouwen”

Foto: BELGA

Elise Mertens is de enige Belg (m/v) die de openingsdag overleefde. Greet Minnen (WTA 111) moest in minder dan een uur buigen voor de Argentijnse qualifier Nadia Podoroska (WTA 131): 6-2, 6-1. “Ik zit in een moeilijke periode, waarin ik weinig matchen kan winnen. En dat vreet aan mijn vertrouwen.”

LEES OOK. Elise Mertens stoot ondanks regenpauze vlot door naar tweede ronde Roland Garros

De omstandigheden in het kille en vochtige Parijs waren zwaar, maar Minnen keek in eerste instantie naar zichzelf. “Ik haal op dit moment absoluut mijn niveau niet. Dan kan je op een grand slam moeilijk een match winnen. Nochtans leek ik met een qualifier een goede loting te hebben en leek dus zich een mooie kans op een tweede ronde aan te dienen. Dat maakt deze nederlaag nog lastiger om dragen. Anderzijds: zij had al drie matchen op gravel gewonnen, waardoor ze veel beter in het wedstrijdritme zat. En gravel is sowieso niet mijn favoriete ondergrond.”

Minnen dubbelt nog op Roland-Garros met haar partner Alison Van Uytvanck, maar qua enkelspel op WTA-niveau zit voor haar 2020 erop. “Er rest alleen nog Ostrava en daar geraak ik nooit binnen. Ik ga nog wel drie weken naar Amerika om op het ITF-circuit opnieuw mijn beste niveau te zoeken. Hopelijk lukt het daar beter.”

Door Marc Vermeiren
  • AANGERADEN
    Meest recent