Liesbeth Homans moet getest worden op corona, Filip Dewinter zal openingszitting Vlaams Parlement leiden

Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) moet verstek laten voor de openingszitting van het Vlaams Parlement. Ze moet getest worden op corona. “Dit tot mijn grote spijt, maar veiligheid primeert”, tweet ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Vivaldi zit in laatste rechte lijn: dit staat er nog op het programma (+)

Dat betekent dat de eerste ondervoorzitter van het Parlement de openingszitting van het parlementaire jaar in goede banen zal moeten leiden. En dat is Filip Dewinter van het Vlaams Belang, zegt de woordvoerder van het Vlaams Parlement.

“Hij zou sowieso de zitting openen, als parlementslid met het meeste anciënniteit. Daarna wordt normaal de voorzitter en het uitgebreid bureau herverkozen en neemt Liesbeth Homans over. Dat zal dus niet lukken. Dus zal Filip Dewinter de hele zitting in goede banen moeten leiden.”

LEES OOK. Jambon gaat met Septemberverklaring op zoek naar tweede adem, maar weer in de schaduw van federale formatie (+)

En laat dat net de zitting zijn waar minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn eerste Septemberverklaring doet. Die zal onmiddellijk een beetje van het voetlicht moeten delen met het Vlaams Belang-kopstuk.  (agy)

Aangeboden door onze partners