Geen regenboogtrui op de Muur van Hoei: Julian Alaphilippe past voor de Waalse Pijl

Foto: Photo News

Wereldkampioen Julian Alaphilippe komt niet aan de start van de Waalse Pijl woensdag. De Fransman zal zichzelf dus niet opvolgen: in de twee voorbije edities kwam hij telkens als eerste boven op de Muur van Hoei.

Alaphilippe was vorig jaar Jakob Fuglsang en Diego Ulissi te snel af op de steile slotbeklimming. Na zijn overwinning op het WK op de weg in Imola, beslist hij nu om af te zien van zijn deelname.

Ploegmanager Patrick Lefevere bevestigde gisteren wel de komst van zijn wereldkampioen naar Luik-Bastenaken-Luik op zondag. Ook zal Alaphilippe zijn debuut maken in de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober.

In het team van Deceuninck - Quick-Step wordt Alaphillipe vervangen door Tim Declercq. Ook landgenoten Dries Devenyns en Mauri Vansevenant komen aan de start in Herve bij Luik. De rest van de selectie bestaat uit Andrea Bagioli, Rémi Cavagna, Ian Garrison en Bob Jungels.

Ook Alejandro Valverde stuurt zijn kat

Movistar reist zonder kopman Alejandro Valverde af naar Luik. De recordhouder op de Muur van Hoei gaat dus niet op zoek naar zijn zesde eindoverwinning.

Geen regenboogtrui op de Muur van Hoei: Julian Alaphilippe past voor de Waalse Pijl
Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN
Meest recent