Met deze tip geniet je langer van je kaarsen


 

Het donkere weer van buiten, vraagt om gezellig kaarslicht binnen. Dat vindt ook Meghan Markle, die vorige week haar favoriete geurkaars in de achtergrond plaatste tijdens een videoboodschap. Of je nu voor een gewone kaars of variant met (luxe)geur kiest: soms valt het voor dat de wiek in de pot gesmolten was verdwijnt. Volgens Koen Bert van de Bert Kaarsen in Gent is dat probleem nochtans heel makkelijk te voorkomen.

vwh

“Wees in het begin niet te zuinig met je kaars”, zegt Bert. “Zeker niet als je een kaars koopt met meerdere wieken. Je hebt een grote oppervlakte kaarsvet en die moet volledig wegsmelten. Als je de kaars voor het eerst aansteekt, laat je ze best een zestal uur branden. Zo kunnen de randen mooi en gelijk verdwijnen. Als je ze telkens maar een uurtje laat branden, ontstaan er putten. De was die deze putjes na het uitdoven vult, zetten de wieken vast.”

Vorige week zagen fans een Diptyque-kaars bij Meghan thuis in Californië, terwijl ze een filmpje maakte voor een van de finalisten van America’s Got Talent. 

Vorige week zagen fans een Diptyque-kaars bij Meghan thuis in Californië, terwijl ze een filmpje maakte voor een van de finalisten van America’s Got Talent. 

SOS kaars

De kaars in kwestie is daarna niet onbruikbaar, maar je moet ze wel herstellen. “Werk het overtollige kaarsvet langs de randen weg, anders zul je nog veel last krijgen van het probleem. Gooi het uitgeharde kaarsvet ook weg. Je zou er in principe een nieuwe kaars kunnen van maken, maar dat is prutswerk.”

Bert heeft nog een paar tips om een mooie vlam - lees: leuk voor sfeer en gezelligheid - te krijgen. Hou eerst en vooral de vlamkom proper. Verwijder resten van de wiek en eventueel van lucifers. Wrijf de kom langs de binnenkant af en toe schoon met een papiertje. Dan neem je de roetvorming weg en brandt de kaars zuiverder.

Shopping

  • Diptyque - Figuier - 50 euro via DeBijenkorf
  • Marrie-Stella-Maris - Courage des Bois - 39 euro
  • & Other Stories - Nankeen - 25 euro
  • Atelier Rebul - Saffron Oud - 25 euro
  • H&M - Sandalwood - 14,99 euro
  • Baobab - Nirvana Holy - 94 euro
  • Rituals - Amsterdam Collection, Tullip & Japanese Yuzu - 34,50
  • Victoria with Love - Teak, Tonka-boon en Patchouli - 244,90 euro via Bol
  • Pomme Frites - sojakaars Amber & Moss - 26,50 euro via Piet Moodshop

 Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes:
De beste fonQ interieur korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>LEES OOK