Mama van drie kinderen (35) in ziekenhuis bezweken zeven weken na aanval door ex

Aalst -

De 35-jarige vrouw die begin augustus door haar ex-man werd neergestoken aan woon-zorgcentrum Mijlbeke in Aalst, is zondag overleden aan haar verwondingen. Ze laat drie kinderen na.

De steekpartij was het trieste hoogtepunt van wekenlange stalking. Varduhi Harutyunyan, al jarenlang een zeer gewaardeerde kracht in het woon-zorgcentrum, werd al een tijd belaagd door haar 38-jarige ex-man Artak S., die de echtscheiding maar moeilijk kon verkroppen. Ze woonde met haar kinderen in bij jaar zus waar Artak S. naar verluidt al meerdere keren langs was geweest om verhaal te halen. Ook op haar werk was hij in de dagen voor de feiten al opgedoken, met veel discussie en geruzie tot gevolg. Artak S. zou haar toen ook meermaals bedreigd hebben.

(Lees verder onder de video)

De vrouw werd begin augustus neergestoken op de parking Video: TV Oost

De dag van de feiten, donderdagochtend 6 augustus, stond Artak S. zijn ex-vrouw op te wachten voor ze om 8.30 uur aan haar shift zou beginnen. Varduhi Harutyunyan was nog maar net uit haar wagen gestapt toen hij haar aanklampte en er opnieuw een hevige discussie volgde. Plots haalde Artak S. een mes boven, gooide zijn ex-vrouw op de motorkap van een wagen en bracht haar daar meerdere messteken toe.

Vitale organen geraakt

Enkele personeelsleden van het woon-zorgcentrum en een arbeider van de stad Aalst kwamen tussenbeide en slaagden erin de Artak S. weg te trekken, maar al snel bleek dat Varduhi Harutyunyan er zeer erg aan toe was. De messteken hadden vitale organen geraakt en ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Ze werd lange tijd in een kunstmatige coma gehouden maar overleed zondag toch aan haar verwondingen.

Artak S. is nog altijd aangehouden. De raadkamer in Dendermonde heeft zijn voorlopige hechtenis op 8 september verlengd. Het parket heeft inmiddels de onderzoeksrechter bijkomend gevorderd voor moord.

Door Pieter De Valkenaere
Meest gelezen uit de buurt