Tien Bulgaren voor Gentse rechter na reeks inbraken in garageboxen

Foto: Shutterstock

Gent / Oostakker / Aartselaar / Linkeroever -

Vorig jaar braken tien Bulgaarse inbrekers binnen in garageboxen op vier verschillende locaties in de regio Gent en Antwerpen. Hun werkwijze was telkens dezelfde waardoor ze uiteindelijk gevat werden. Ze riskeren nu een celstraf van drie tot één jaar.

Tussen mei en september vorig jaar sloegen een groep van tien Bulgaarse inbrekers op vier verschillende locaties toe. Zowel in Sint-Denijs-Westrem, Oostakker, Antwerpen als in Aartselaar braken ze binnen in enkele garageboxen.

Hun werkwijze was telkens dezelfde. Eerst huurden ze de kleinst mogelijke garagebox. Daarin plaatsen ze enkele prullen, maar ondertussen konden ze bij de andere boxen. Die braken ze open om daaruit alle mogelijke spullen te stelen.

Daarbij werden flessen sterke drank ontvreemd, maar ook hogedrukspuiten en goederen die er gestockeerd werden door een verhuis. Deze spullen werden dan doorverkocht. .

Drie jaar gevangenisstraf

De politie kwam de inbrekers op het spoor door camerabeelden en de inschrijvingsbewijzen van de garageboxen. Twee hoofdbeklaagden zitten ondertussen in de gevangenis. Een eerste werd in januari 2020 uitgeleverd door Bulgarije en zit sindsdien in de cel. Een tweede zit sinds zijn aanhouding in maart in de cel.

Op 14 oktober doet de rechtbank uitspraak. Het Openbaar Ministerie vorderde tegen de twee hoofdbeklaagden een celstraf van drie jaar. Een derde kopstuk hangt 18 maanden cel boven het hoofd.

Zeven anderen, de chauffeurs of ‘verhuizers’, riskeren tussen een jaar en 8 maanden celstraf. Drie daders werden ook gelinkt aan gelijkaardige inbraken in Nederland.

Door Simon Dekaezemaker
Meest gelezen uit de buurt