‘Duizenden banen op de tocht bij Shell’

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Bij olie- en gasreus Shell staan duizenden banen op de tocht. De Britse krant The Times schrijft op basis van ingewijden dat het bedrijf de ingrepen woensdag bekend zal maken. Woensdag komt Shell met een tussentijdse handelsupdate vooruitlopend op de kwartaalupdate. Mogelijk wordt dan meer bekendgemaakt.

In het Verenigd Koninkrijk gaat het naar verluidt om honderden functies die worden geschrapt. De ingreep maakt deel uit van een bredere reorganisatie. Bij Shell werken wereldwijd 83.000 mensen.

Eerder deden al berichten de ronde dat Shell bij zijn olie- en gasproductie de kosten met 40 procent omlaag wil brengen. Dat zou onderdeel zijn van een strategische revisie met het oog op de energietransitie en het vereenvoudigen van de structuur. Vraag die daarbij op tafel zou liggen is wat voor een bedrijf Shell in de toekomst wil zijn.

Bij de downstreamtak van Shell, goed voor 45.000 tank- en servicestations, zouden de kosten dan sowieso omlaag moeten. Daarnaast wordt naar verluidt gekeken naar andere ingrepen, waaronder het snijden in managementlagen.

Een woordvoerder van Shell zegt dat het bedrijf bezig is met een strategische heroriëntatie met het oog op de energietransitie. Op geruchten over banenreducties wil hij niet ingaan.

AANGERADEN