Thomas Van der Plaetsen wil op Réunion Olympisch ticket veiligstellen: “Technisch is alles in orde, nu fysiek nog”

Van der Plaetsen op het BK meerkamp in Deinze  

Het seizoen van Thomas Van der Plaetsen zit er nog niet op na zijn tienkamp afgelopen weekend in Deinze. Op 18 en 19 december gaat hij op het eiland Réunion samen met de Franse wereldrecordhouder Kevin Mayer op zoek naar olympische kwalificatie.

Bron: BELGA

In de regen van Deinze scoorde Van der Plaetsen afgelopen weekend 8.027 punten. De tienkamper staat elfde op de olympische ranking en staat er bijzonder goed voor met het oog op Tokio, maar wil de kwalificatie toch liever rechtstreeks afdwingen dan via de ranking. Daarom gaat hij op Réunion op zoek naar de rechtstreekse limiet van 8.350 punten. Zijn persoonlijk record staat sinds de Spelen in Rio op 8.332 punten. Kevin Mayer heeft na gesukkel de voorbije jaren geen World Ranking en staat onder druk om te presteren op Réunion.

“Het is een tropisch eiland, dus de omstandigheden op Réunion zouden in december goed moeten zijn”, zegt Van der Plaetsen. “Het is dan wel het stormseizoen, dus hopelijk strooit de wind geen roet in het eten. Na mijn prestatie van afgelopen weekend lijkt het mij realistisch om op die rechtstreekse limiet te mikken. Technisch is alles in orde, nu heb ik nog een dikke twee maanden om fysiek nog beter te worden”, besluit hij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten