Nog geen zekerheid over seizoenseinde van Dylan Groenewegen: “Voorbarig om te zeggen dat hij in 2020 niet meer start”

Foto: Photo News

Er is nog geen zekerheid over wanneer Dylan Groenewegen zijn rentree maakt. Sportief directeur Merijn Zeeman laat weten dat Jumbo-Visma nog altijd in afwachting is van het onderzoek van de Internationale Wielrenunie UCI. Dit naar aanleiding van het sprintincident begin augustus in de Ronde van Polen, waarbij landgenoot Fabio Jakobsen zwaargewond raakte toen Groenewegen hem de hekken in reed.

“Dylan komt dit jaar helemaal niet meer in actie”, liet ploegleider Arthur van Dongen voor de start van de BinckBank Tour in Blankenberge verstaan aan AD. “We gaan hem rustig brengen voor het volgende seizoen.”

Maar die uitspraak is volgens sportief directeur Merijn Zeeman voorbarig: “Met Dylan zijn we in eerste instantie in afwachting van de UCI, aan de andere kant is hij ook nog niet in staat is om te koersen. Zowel mentaal als fysiek niet. Maar stel, er komt morgen een uitspraak en hij mag rijden van de UCI: dan gaan we dat concreet kijken”, klinkt het in De Telegraaf. “Er zijn niet veel mogelijkheden meer, maar op dit moment is het te voorbarig om te zeggen dat hij in 2020 nergens meer aan het vertrek staat. We zullen alles laten meewegen in de keuze wanneer hem weer ergens te laten starten.”

Tijdens de eerste rit in de Ronde van Polen bracht Groenewegen zijn collega Fabio Jakobsen ernstig ten val. De renner van Deceuninck - Quick-Step werd met zware verwondingen in het gezicht in een coma gehouden. Intussen is Jakobsen al een tijdje terug thuis en hoopt hij volgend jaar opnieuw te koersen.

Door jmg
AANGERADEN