Zes op de tien luisteren muziek op het werk en krijgen daardoor ook meer gedaan

 

 ©  Hollandse Hoogte / Felix Kalkman

Een streepje Bach of een stevige teug Rammstein op het werk? Moet kunnen. Zes op de tien werknemers zeggen in een enquête van Tempo-Team dat ze muziek luisteren op de werkvloer. De HR-dienstverlener organiseerde een representatieve steekproef bij meer dan duizend werknemers en -gevers om tot die conclusie te komen. Aanleiding is de Internationale Dag van de Muziek, die morgen ‘gevierd’ wordt.

Het meest beluisterde radiostation op de werkvloer is Studio Brussel (17 procent), op de voet gevolgd door Q-Music (16 procent). Op plaats drie staat MNM. Radio 2 (6 procent) en Klara (2 procent) zijn het minst populair tijdens het werk. Volgens de peiling heeft al die muziek heilzame effecten. De helft van de bevraagden zegt dat muziek hen productiever maakt. Evenveel mensen zeggen dat ze er creatiever door worden.

Het moet natuurlijk mogen van de baas. In driekwart van de gevallen maken werkgevers er ook geen problemen van, al wil de helft wel dat hun werknemers dat met oortjes doen om de collega’s niet te storen. Wat wel eens durft te gebeuren, want 4 op 10 werknemers zeggen af en toe mee te zingen met de muziek op het werk. (jvde)

LEES OOK

Nu in het nieuws