Bondsvoorzitter Mehdi Bayat biedt excuses aan voor Partizan-dansje

 ©  BELGA

Charleroi-directeur en bondsvoorzitter Mehdi Bayat verantwoordde zich dinsdag op de raad van bestuur van de voetbalbond voor zijn gedrag na de Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado. Op filmpjes die Charleroi publiceerde op sociale media was te zien hoe Bayat danste voor een groep supporters. Die supporters namen het niet nauw met de maatregelen tegen het coronavirus. Ze stonden dicht op elkaar en de meesten droegen geen mondmasker.

Op de vraag van Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, houdt Bayat vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij zei dat hij afstand hield tegenover de fans en er was op vraag van de politie. De vrees leefde dat de fans zouden oprukken tot het stadion. “Ik heb me net heel verantwoordelijk gedragen”, zegt Bayat.

Toch biedt Bayat zijn excuses aan. “Voor zo ver de perceptie leeft dat ik me als bondsvoorzitter misdragen heb, bied ik mijn excuses aan”, zei Bayat. Op de website van Charleroi verscheen een tekst waarin de omstandigheden van het voorval nog eens werden geschetst en de supporters wordt herinnerd aan de geldende maatregelen. Daarmee is de kous voor de KBVB af.

 (bla)

Aangeboden door onze partners