Circus-Wanty-Gobert neemt twee renners van CCC over, Jan Bakelants verlengt voor twee jaar

Jan Hirt rijdt volgend seizoen bij Circus - Wanty-Gobert  ©  BELGA

Nieuwbakken WordTour-ploeg Circus - Wanty-Gobert wapent zich voor de komende seizoenen. De Tsjech Jan Hirt (29) en de Duitser Georg Zimmermann (22) zullen de overstap maken van CCC. Dinsdag raakte bekend dat de Waalse wielerploeg de WorldTour-licentie van CCC voor de komende drie jaar zal overnemen.

jmg, hc Bron: Le Soir

LEES OOK.Circus – Wanty Gobert neemt licentie CCC over en wordt een WorldTour-ploeg

Door het nieuwe statuut heeft Circus - Wanty-Gobert startrecht (en -plicht) om aan de grote koersen deel te nemen op de UCI-kalender. De huidige selectie kan dus zeker wat extra renners gebruiken. Met Jan Hirt haalt de ploeg van Hilaire van der Schueren een ervaren renner in huis. Met Georg Zimmermann komt een jong talent het team versterken. De 22-jarige Duitser werd vorig jaar nog vijfde in de Ronde van de Toekomst.

Eerder raakte bekend dat Baptiste Planckaert (Bingoal - Wallonie Bruxelles), Rein Taaramäe (Total Direct Energie) en Lorenzo Rota (Vini Zabù - KTM) vanaf volgend jaar bij Circus -Wanty-Gobert zullen rijden.

Jan Bakelants krijgt contractverlenging van twee jaar

Voor Jan Bakelants had de doorstart van Circus-Wanty-Gobert nog goed nieuws in petto. Onze 34-jarige landgenoot krijgt een contractverlenging van twee jaar.

“Die WorldTour-licentie is heel goed nieuws”, vertelde Bakelants voor de start van de Waalse Pijl bij VTM. “Het is een mooie terugkeer voor mij in de grootste wedstrijden.”

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten