Donderdag herneemt de BinckBank Tour met Aalter-Aalter, vrijdag staat er een tijdrit in Riemst op het menu

Foto: Photo News

De BinckBank Tour herneemt vandaag met Aalter-Aalter en gaat zoals voorzien tot zaterdag verder, zij het volledig in ons land. Meer zelfs, op vrijdag komt er een tijdrit die normaal gezien voor woensdagmiddag in Vlissingen was gepland.

“We zijn blij dat we dankzij de gemeenten Aalter en Riemst toch nog een mooie driedaagse kunnen aanbieden”, aldus de woordvoerder van organisator Golazo, Gert Van Goolen. “Omdat de burgemeesters van Vlissingen, Terneuzen (Philippine, de eerste startplaats voor donderdag) en Sittard-Geleen voor vrijdag de vergunningen door de verstrengde Nederlandse coronamaatregelen introkken, was het puzzelen.

“We zijn heel tevreden dat we ook een tijdrit konden behouden. Die vindt vrijdag plaats in Riemst en bedraagt 8,14 km in de plaats van de voorziene 10,9 km in Vlissingen. Met de opname van de Slingerberg hebben we zelfs een leuk parcours gevonden. Dat is een helling van 600 meter lang die gemiddeld 6 procent omhoog loopt.” Zoals oorspronkelijk voorzien eindigt de BinckBank Tour zaterdag met een etappe van Ottignies/Louvain-la-Neuve naar de Vesten in Geraardsbergen. De vierdaagse WorldTour-ronde herneemt woensdagmiddag om 13 uur in Aalter waar zeven lussen worden gereden.”

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN