REACTIES. Waalse Pijl-winnaar Marc Hirschi voelde zich niet top: “Maar gelukkig kwam ik erdoor”

 

 ©  Photo News

Een rit in de Tour, een bronzen plak op het WK wielrennen en nu de Waalse Pijl. Het gaat hard voor de 22-jarige Marc Hirschi. Met een sublieme eindjump troefde hij in Hoei Cosnefroy en Woods af. De eerste grote klassieker voor de Zwitser, die vooral zijn ploegmaats loofde. “Ze hebben fantastisch werk geleverd.”

Raf Hermans/belga

LEES OOK. Sterke Mauri Vansevenant droomde al van zege in Waalse Pijl: “Maar plots lag ik in de doornstruiken”

Winnaar Marc Hirschi was uiteraard in de wolken met zijn zege in de Waalse Pijl. Hij maakte het sublieme teamwork van Sunweb knap af op de Muur van Hoei. “Het was een perfecte wedstrijdsituatie vandaag, met een kleine groep van vier renners op kop. Mijn team heeft geweldig werk geleverd om de wedstrijd te controleren”, stelde de Zwitser voor de camera van Sporza. “Op het einde ging het zo snel dat de vluchters gevat werden. En gelukkig had ik goede benen om het af te maken”, aldus Hirschi. “De slotklim was enorm zwaar, je krijgt zelfs niets mee van de toeschouwers. Hij is zo steil, maar je moet toch wachten om voluit te gaan. Het is ook een zege met het kopje, want je moet sterk zijn in het hoofd om het door de pijn heen te bijten.”

Hirschi had aanvankelijk nochtans niet het gevoel dat hij een superdag had. “Ik voelde me niet per se de beste van het pak. In het begin van de wedstrijd voelde ik me zelfs niet top, maar ik vond de motivatie om er het beste van te maken en gelukkig kwam ik erdoor. Ik ben ook blij met hoe de ploeg heeft gereden. Ikzelf maakte ook geen fouten en zat altijd goed gepositioneerd. Op het einde is het ook gewoon een kwestie van de benen te hebben. Nu ben ik klaar voor Luik-Bastenaken-Luik zondag.”

Woods: “Hirschi van een ander niveau”

Michael Woods leek op weg naar een glorieuze zege, maar in de laatste 50 meter zag hij Hirschi en Cosnefroy nog over hem komen. “Ik had de benen om voor de zege te gaan. Door het sterke werk van mijn ploegmaats kwam ik in een goede positie aan de voet van de Muur. Ik moest ervoor gaan, maar Marc Hirschi was van een ander niveau. Hij is de laatste weken heel sterk aan het rijden.”

LEES OOK.Tour-revelatie Marc Hirschi spurt het snelste op de Muur van Hoei en wint Waalse Pijl

 

 ©  BELGA

Pogacar na negende plaats: “Nog een beetje vermoeid”

Tourwinnaar Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) kon woensdag zijn favorietenrol niet waarmaken tijdens de Waalse Pijl. Hij finishte bovenop de Muur van Hoei als negende en zei na afloop dat hij zich nog niet helemaal hersteld voelde van het WK in Imola.

De ploegmaats van Pogacar werkten de hele dag op de kop van het peloton, maar hun kopman kraakte uiteindelijk net voor de top van de Muur van Hoei na een versnelling van de Canadees Michael Woods. “De ploeg werkte echt goed vandaag, en ik begon aan de Muur in een uitstekende positie”, vertelde de 22-jarige Sloveen er zelf over.

“Maar ik had niet echt de benen op de slotklim. Ik zat nog met wat vermoeidheid na het wereldkampioenschap, wat een heel zware koers is geweest. Maar ik ben vandaag niet te ontgoocheld met het resultaat. Ik rust nu een beetje en focus me dan op Luik-Bastenaken-Luik, een wedstrijd die me ook een beetje beter moet liggen.”

 

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten