Elise Mertens stoot zonder veel overschot door naar derde ronde op Roland Garros, Minnen en Van Uytvanck nemen eerste horde

Elise Mertens. Foto: EPA-EFE

Tegen de taaie en robuuste Kania Kanepi (WTA 106) had Elise Mertens (WTA 20) minder overschot dan het verschil in ranking zou doen vermoeden. De beste Belgische tennisster moest wroeten om het in twee sets af te maken: 6-4, 7-5. Mertens staat zo in de derde ronde van Roland Garros.

Een halfuur lang zat Mertens behoorlijk onbedreigd in de driver’s seat. In de eerste set moest ze slechts een late opflakkering – waarin Kanepi van 5-2 naar 5-4 terugkwam – afweren. Het bleek wel de voorbode voor de betere momenten van de Estse, die in de tweede set al snel twee keer door de opslag van Mertens ging: 1-2 en 3-4. Dat de 24-jarige Limburgse telkens direct kon tegenbreaken, hield haar in de set. Enkele wilde klappen vanuit Estland werden daarbij in dank aanvaard.

De inschattingen vooraf – dat Kanepi een risicovolle opponente was – bleken correct. In 2019 had ze op het Parijse gravel nog de vierde ronde bereikt. Datzelfde jaar won ze in Charleston ook een gravelduel van Mertens. Met een blanco game kwam Kanepi nog terug tot 5-5, maar een paar sterke defensieve manoeuvres loodsten Mertens naar winst en een derde ronde tegen Caroline Garcia (WTA 45), die Aliaksandra Sasnovich (WTA 96) opzij zette in twee sets (7-6 (7/5) en 6-2).

Minnen en Van Uytvanck nemen eerste horde in het dubbelspel

Greet Minnen en Alison Van Uytvanck hebben woensdag hun eerste duel in het dubbelspel op Roland Garros winnend afgesloten. Het Belgische duo, in het dagelijkse leven een koppel, versloeg de Spaans-Britse tandem Lara Arruabarrena/Heather Watson na één uur en negen minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-2).

Elise Mertens stoot zonder veel overschot door naar derde ronde op Roland Garros, Minnen en Van Uytvanck nemen eerste horde
Foto: Photo News

In de tweede ronde, de zestiende finales, van het dubbel wacht voor Minnen en Van Uytvanck een confrontatie met de winnaressen van de partij tussen het Russisch-Chinese paar Veronika Kudermetova/Shuai Zhang en het Russisch-Amerikaanse duo Anna Blinkova/Christina McHale.

Van Uytvanck is ook nog in het enkelspel actief in Parijs. De Grimbergse versloeg dinsdag in haar eerste ronde de Zweedse Rebeca Peterson (WTA 50). Minnen ging er maandag in haar eerste ronde uit tegen de Argentijnse qualifier Nadia Podoroska (WTA 131).

Minnen en Van Uytvanck zijn de enige Belgische deelneemsters in het vrouwen dubbelspel.

Door Marc Vermeiren, belga
  • AANGERADEN
    Meest recent