Hij verdient 680.000 euro per week, maar toch heeft Neymar een schuld van meer dan 34 miljoen euro

Bron © BELGA

Foto: AFP

Neymar, de Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain, staat met een schuld van boven de 34 miljoen euro op de zwarte lijst van de Spaanse belastingdienst. Dat blijkt uit een officiële lijst van wanbetalers die de Spaanse schatkist op zijn site publiceerde.

Volgens het document zou Neymar een schuld van welgeteld 34.624.268,60 euro hebben openstaan. Dat komt min of meer overeen met wat op dit moment op een jaar verdient bij PSG. Neymar is de particulier met de hoogste schuld op de lijst, volgens het Franse persbureau AFP. De nummer twee op de lijst, een zakenman, heeft een schuld van 16 miljoen euro staan.

De 28-jarige Braziliaan voetbalt sinds 2017 voor PSG. Voordien kwam hij uit voor FC Barcelona (2013-2017) in Spanje en Santos in zijn thuisland.

Neymar krijgt geen straf na “aap-incident”

PSG-ster Neymar krijgt, net als Alvaro Gonzalez van Marseille, geen straf van de Franse discplinaire commissie nadat hij eerder van discriminatie was beschuldigd bij Paris Saint-Germain tegen Marseille op 13 september. Dat liet de Franse voetballiga (LFP) woensdag weten.

Gonzalez zou Neymar “aap” hebben genoemd, de Braziliaan zou zijn Spaanse concurrent op zijn beurt homofoob bejegend hebben. Neymar zou ook de Japanner Hiroki Sakai racistisch hebben toegesproken, maar de disciplinaire commissie ziet voor alle feiten “een afwezigheid aan bewijzen”. De getuigenissen die de verschillende spelers aflegden liepen te ver uiteen, volgens een rapport van de commissie.

Met de vrijspraak voor beide voetballers komt er een einde aan drie weken vol beschuldigingen over en weer tussen de betrokken spelers, maar ook tussen clubs PSG en Marseille.

Door rahe
AANGERADEN
Meest recent