Ex-vriend Natalia gestorven op 50ste verjaardag

 

 ©  vtm

Van 2006 tot 2010 was Koen Baeyens naast professioneel volleybalspeler de partner van Natalia. Dinsdagmiddag is de man overleden, op zijn verjaardag. Zijn familie maakte het nieuws bekend via sociale media.

Wout Desmytere

Koen Baeyens (50) is dinsdagmiddag overleden na euthanasie. Volgens de berichten had hij al eerder plannen om een einde aan zijn leven te maken.

Het is Baeyens’ oom Dominique die aan volleymagazine.be laat weten dat zijn neef “geen uitweg meer zag. Je kan het niet geloven, als je je Koen herinnert als de karaktervolle middenspeler met zijn imposante figuur, zijn overwinningsdrang op het terrein, een bom aan energie. Hij heeft zeker zijn stempel gedrukt op de volleybalwereld.”

Koen Baeyens overleed dinsdag op zijn 50ste verjaardag. 

Koen Baeyens overleed dinsdag op zijn 50ste verjaardag. ©  WLV

“Maar al sinds een vijftal jaar geraakte hij in een negatieve spiraal”, gaat Dominique verder. “Hij kwam nog amper buiten uit zijn huis in Ninove, hij vond op geen enkel gebied de nodige rust en hij vond geen andere uitweg meer dan uit het leven te stappen. Iedereen heeft die beslissing gerespecteerd, hoe zwaar dat ook woog op zijn moeder, zijn vader en zijn zus. Ik heb nog een heel goed gesprek gehad met hem op de vooravond van zijn overlijden en ik begreep toen beter dan ooit hoe hij zich voelde. Hij was toen in zekere zin al wél tot rust gekomen.”

De dag voor zijn overlijden kon Koen nog afscheid nemen van zijn familie en geliefden én van zijn ploegmaten bij Maes Pils Zellik, de volleybalploeg waar hij voor speelde. Begin jaren 2000 leerde Baeyens Natalia kennen, sinds 2006 waren ze een koppel. Hij koos er voor om weg te blijven van de aandacht en spotlights. Wel was er die keer dat Natalia hem op een ploegvoorstelling in Herentals toezong: You make me weak, you make me strong, you got me higher than the sun.

Intussen zijn Koen en Natalia al tien jaar uit elkaar. De uitvaart zal plaatsvinden in besloten kring.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK