Olympique Lyon trekt portefeuille open voor Lucas Paqueta (AC Milan)

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Braziliaanse international Lucas Paqueta verruilt AC Milan voor Olympique Lyon. De Franse club van Rode Duivel Jason Denayer betaalde twintig miljoen euro betaald voor de middenvelder, die een vijfjarig contract ondertekende.

De 23-jarige Paqueta, inmiddels elfvoudig international, kwam in januari 2019 over van Flamengo naar AC Milan. Hij wist bij de Italiaanse club van Alexis Saelemaekers geen vaste waarde te worden, maar kwam er toch tot 44 officiële duels waarin hij één keer scoorde.

“Ik wens hem alle geluk. Hij is een uitstekende voetballer en ik heb hem gezegd vooral geloof in zijn eigen kwaliteiten te houden”, zei Milan-coach Stefano Pioli na het vertrek van de Braziliaan.

Lyon begon de nieuwe Ligue 1 de voorbije weken tegenvallend met 6/15.

Monaco stalt Keita Baldé bij Sampdoria

Monaco rekent komend seizoen niet op aanvaller Keita Baldé. De Senegalees, die in de zomer van 2017 voor dertig miljoen van bij Lazio neerstreek in het prinsdom, wordt verhuurd aan Serie A-club Sampdoria. De Genuezen bedongen ook een aankoopoptie. In Monaco heeft Baldé nog een overeenkomst tot medio 2022.

De 25-jarige Baldé werd in het seizoen 2018-2019 al eens uitgeleend aan Inter. In de seizoenen 2017-2018 en 2019-2020 was hij Monaco aan de slag, maar hij kon nooit overtuigen. Hij kwam desondanks in 60 wedstrijden tot 16 goals en 15 assists. Coach Niko Kovac liet Baldé begin dit seizoen al thuis voor de voorbereidingsstage van de Monegasken in Polen.

Olympique Lyon trekt portefeuille open voor Lucas Paqueta (AC Milan)
Foto: REUTERS
AANGERADEN