Vrienden, familie en ex-ploegmaats spelen afscheidsmatch voor Miguel Van Damme

Foto: rr

Vorige week raakte bekend dat voor de derde keer leukemie werd vastgesteld bij Miguel Van Damme. “Er zijn geen behandelingen meer mogelijk”, liet de jonge doelman in een videoboodschap weten. Woensdagavond speelden zijn ex-clubs Cercle Brugge en SK Maldegem een afscheidswedstrijd in het Jan Breydelstadion.

Het nieuws kwam hard aan in de voetbalwereld. Tal van spelers en clubs betuigden hun steun al en zondag gaf Van Damme nog de aftrap van de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge.

Woensdagavond speelden enkele (ex-)ploegmaats samen een afscheidswedstrijd voor Van Damme. SK Maldegem, de jeugdploeg van de doelman, nam het op tegen een selectie van ex-ploegmaats, die aantraden in het shirt van Cercle Brugge. Onder meer Maarten Martens, Hans Cornelis en Kristof D’Haene deden mee. Van Damme zelf stond bij beide ploegen één helft in doel.

“Het ging er vooral om Miguel een leuke avond te bezorgen”, vertelt Hans Cornelis. “En ik denk dat dat gelukt is. Wij hebben er dan weer van genoten om hem zo gelukkig te zien.”

Door Yanko Beeckman
AANGERADEN