Eindelijk doorbraak in drie jaar oude verdwijningszaak Brian Borms? Drie mensen opgepakt

In het verleden werden er al huiszoekingen gedaan in Zele en Lokeren om de vermiste Brian te kunnen vinden. Foto: rr en svov

Lokeren / Zele -

In de verdwijningszaak rond Zelenaar Brian Borms zijn drie mensen gearresteerd. Twee komen uit Lokeren, een andere uit Zele. Of dit drie jaar na zijn verdwijning voor een mogelijke doorbraak zorgt is nog af te wachten. Na ondervraging door de politie werden twee verdachten vrijgelaten. De derde blijft in de cel en zal donderdag voor de onderzoeksrechter worden geleid in Dendermonde.

Brian Borms verliet zijn ouderlijke huis in Zele op 31 mei 2017, om er niet meer terug te keren. Want hij stapte onderweg naar huis wel nog af in het station van Lokeren en belde zijn moeder om hem daar te komen oppikken. Toen zij er arriveerde was er geen spoor meer van haar zoon. Brian zou wel de bankkaart van zijn moeder meegenomen hebben.

Huiszoekingen

Brian Borms zou zich hebben opgehouden in het drugsmilieu en zijn verdwijning zou daar mee te maken hebben. Deze week werden bijkomende huiszoekingen gedaan in het dossier, in Zele en Lokeren. Er zou onder meer DNA van de man zijn gevonden. Telefonie-onderzoek zou ook één en ander duidelijker maken dan al het geval was. Brian is nog niet teruggevonden.

In de loop der jaren werd er naar hem gezocht in Overmere en Zele en waren er huiszoekingen in die gemeenten. Er werden ook graafwerken uitgevoerd, omdat er een vermoeden was dat Brian Borms om het leven is gebracht.

Video: TV Oost

Door Stef Van Overstraeten
AANGERADEN